Tatuoinnit ja hennatatuoinnit

Tatuoinnit ja hennatatuoinnit

Tatuoinneissa piilee terveysriski ja siksi Allergia-, iho- ja astmaliitto ei suosittele tatuoinnin ottamista.

Tatuoinneissa käytetyt väriaineet voivat aiheuttaa mm. allergiaoireita. Oireet saattavat ilmetä pian tatuoinnin jälkeen tai vasta jopa vuosikymmenien kuluttua. Joskus tatuoinnin poistaminen on ainoa tapa päästä allergiaoireista eroon.

Nuoret eivät usein ole terveysvaikutuksista kiinnostuneita ja siksi vanhempien tulisi tuntea vastuunsa myös silloin, kun perheen nuori harkitsee tatuointia. Tatuointiliikkeiden käytäntö vaihtelee siinä, tehdäänkö alaikäisille tatuointeja. Ensisijainen vastuu on joka tapauksessa vanhemmilla.

Tatuointivärit sisältävät väristä riippuen mm. kromia, nikkeliä tai kobolttia. Tatuointipakkauksia myydään internetin kautta maailmanlaajuisesti. Tuotteet ovat useimmiten peräisin Kiinasta ja niiden laatu ja sisältö saattavat vaihdella merkittävästi. EU on laatinut kiellettyjen pigmenttien listan, jota ei nähtävästi kuitenkaan erityisemmin valvota.

Myöskään hennatatuointi ei aina ole vaaraton. Väliaikaiseksi tarkoitettu hennatatuointi voi aiheuttaa voimakkaan, elinikäisen hiusväriallergian.

Tatuoinnin terveyshaitta voi ilmetä vasta vuosikymmenien kuluttua


Lataa tai tulosta miniopas tatuoinneista ja hennatatuoinneista!

Tämä tieto on tuotettu jäsenmaksuilla. Liity jäseneksi!