Päiväkoti Histamiini

Päiväkoti Histamiini

Päiväkoti Histamiini on allergisille lapsille tarkoitettu 56-paikkainen päiväkoti Allergiatalossa Helsingissä.

Histamiinissa allergisten lasten erityistarpeet on otettu huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Vaate-, tekstiili- ja siitepölyt sekä sieni-itiöt pidetään poissa huolellisella siivouksella ja suodattamalla koko Allergiataloon tuleva korvausilma. Henkilökunta ja asiakkaat sitoutuvat olemaan savuttomia, kotieläimettömiä eivätkä käytä voimakkaita parfyymejä. Päiväkodin erityisruokavaliosta huolehtii Allergiatalon dieettikokki. 

Rakennus-, toiminta- ja leikkivälinemateriaaleissa huomioidaan erityisesti materiaalit, jotka sopivat allergisille ja astmaattisille lapsille; ne ovat helppohoitoisia, pölyttömiä, hajusteettomia, myrkyttömiä ja pesunkestäviä.

Päiväkodin toiminta

Päiväkodissa työskentelee 9 hoidosta ja kasvatuksesta vastaavaa lastentarhanopettajaa ja lastenhoitajaa. Päiväkodin 56 lasta ovat ikäjakaumaltaan 1 - 6 -vuotiaita. Histamiini on Helsingin kaupungin ostopalvelupäiväkoti. Myös muut pääkaupunkiseudun kunnat voivat hakea maksusitoumuksella Histamiinista paikan.

Toiminta-ajatuksena on luoda avoin, luottamuksellinen ja innostunut ilmapiiri yhteistyössä vanhempien kanssa sekä tukea heitä kasvatustyössään. Päiväkoti tarjoaa monipuolista ja virikkeellistä toimintaa huomioiden sekä allergisen ja astmaattisen lapsen erityistarpeet että jokaisen lapsen ikä- ja kehitystason. Turvallisuudella ja viihtyisyydellä luodaan pohja hyvälle kasvatus- ja oppimisympäristölle.

Lapset jaetaan ikäryhmittäin Titiinoihin, Rämäköihin, Pirpoihin tai Anelma-Unelmiin. Ryhmien nimet ovat Histamiinin satuhahmoja.

Hae päiväkoti Histamiiniin

Tulosta ja täytä oheinen liite sekä selvitys erityisruokavalioista päiväkotihakemukseen. Lisätietoja hakemisesta.

Esiopetuksen toimintasuunnitelma

Päiväkoti siirtyy osaksi Touhulaa elokuussa 2019, aloittaen toimintansa nimellä Touhula Histamiini. Hae hoitopaikkaa Touhula Histamiinista.

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Marjo Heinonen
Päiväkoti Histamiini
Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki
puhelin 040 180 9157 (Pirpot), 040 180 9158 (Rämäkät), 044 7677 039 (Titiinät)
histamiini(at)allergia.fi