Tutkimus

Tutkimus

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö.

Mitä teemme?

Tuotamme ja jalostamme uutta tietoa ja tiedotamme erityisesti allergioista, allergioiden ympäristökytkennästä sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutuksista. Järjestämme tapahtumia sekä annamme allergioihin ja luontoon liittyvää koulutusta ja neuvontaa. Olemme myös mukana monissa seurannoissa, vastaamme esimerkiksi Kaakkois-Suomen siitepölytiedotteista.

Miksi allergiat ja ympäristö?

Luonnon monimuotoisuus näkyy ja toimii vahvasti meissä jokaisessa. Lajiston yksipuolistuessa ihmisen immuunijärjestelmä lähtee helposti väärille urille ja tuloksena on mm. allergiaa. Mitä monipuolisempi luonto ympärillämme on, sitä paremmin sitä siedämme!

Ajankohtaista

3.9.2019  Kaakossa mitattiin tänä kesänä pujon siitepölyä erityisen vähän, kertoo pujokauden 2019 kooste.

23.4.2019  Viime kesä oli ennätyslämmin, mutta perhosmittarilla vain likimain keskinkertainen, paljastaa päiväperhoskesän 2018 yhteenveto.

25.3.2019  Instituutissa valmistuneiden perhoskirjojen sarjan viimeisin tulokas on "100 suomalaista perhosta".

20.2.2019  Huonepölypunkkien tiedotustilaisuus Helsingissä nosti legendaarisen aiheen laajasti esille. Löytyikö punkkeja? Perustiedot selvityksestä löytyvät tästä.

23.1.2019  Etelä-Karjalan perinnebiotoopit arvioitiin viime kesänä. Määrä oli ennallaan, mutta kohteiden laatu oli heikentynyt.